Πρόληψη

Το βασικό κομμάτι της επιστημονικής μας προσέγγισης είναι η σωστή πρόληψη. Τα πεδία δράσης μας είναι:


Πρόληψη Α. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ.
Οι τακτικοί και ορθολογιστικοί εμβολιασμοί των κατοικίδιων σας γίνονται με βάση την ηλικία, τη ράτσα, το περιβάλλον διαβίωσης, την γεωγραφική περιοχή διαβίωσης κ.α. Οι παραπάνω παράγοντες λαμβάνονται πάντα υπόψη στον σχεδιασμό του εμβολιακού προγράμματος για τον μικρό σας φίλο με σκοπό την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων. Τα εμβόλια στο σκύλο ή τη γάτα ξεκινούν από την 6η-8η εβδομάδα, ολοκληρώνονται έως την 16η εβδομάδα της ζωής τους και στην συνέχεια πραγματοποιείται ετήσια αναμνηστική χορήγηση.

Β. ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΕΙΣ (ΕΝΔΟ-ΕΞΩ)
Τόσο οι σκύλοι όσο και οι γάτες μολύνονται από ενδοπαράσιτα (ταινίες, οξύουρους, εχινόκοκκο κ.α) και απαιτούν τακτικά αποπαρασιτισμούς τόσο για την δική τους υγεία όσο και για την προάσπιση της δημόσια υγείας. Η χορήγηση των κατάλληλων σκευασμάτων αρχίζει από την ηλικία των 20 ημερών για τα νεαρά ζώα, ανάλογα με το σωματικό τους βάρος, την ηλικία, την διατροφή και το περιβάλλον διαβίωσης τους. Τα εξωπαράσιτα (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες κ.α) μολύνουν συχνά τα κατοικίδια μας. Η πρόληψη των παρασιτώσεων γίνεται με την περιοδική χρήση των κατάλληλων σκευασμάτων (spray ή αμπούλες) για δια βίου χορήγηση και με σχήμα ανάλογο του περιβάλλοντος διαβίωσης τους.

Γ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
Είμαστε δίπλα στους νέους ιδιοκτήτες με συμβουλές και οδηγίες για την διαμόρφωση ενός καλού χαρακτήρα του ζώου ή βοήθεια για την λύση τυχόν προβλημάτων συμπεριφοράς. Η υποστήριξη μας δεν περιορίζεται σε αυστηρά ιατρικές συμβουλές αλλά προσπαθούμε να προάγουμε την αξία της φιλοζωίας ώστε να απολαμβάνουμε την συμβίωση μας με τους τετράποδους φίλους μας.

Πρόληψη

Δ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ.
Η παχυσαρκία αποτελεί σύγχρονη νοσολογική οντότητα που ταλανίζει τα κατοικίδια μας και είμαστε εδώ για να δώσουμε συμβουλές για την ορθή και ισορροπημένη διατροφή τους με σύγχρονες ολοκληρωμένες λύσεις διατροφής και ελεγχόμενα προγράμματα διαχείρισης βάρους.

Ε. CHECK UP.
Συστήνουμε ετήσιο περιοδικό έλεγχο, αιματολογικό, βιοχημικό καθώς και εξέταση για συγκεκριμένα λοιμώδη νοσήματα όπως η Λεϊσμανίαση (ΚΑΛΑ-ΑΖΑΡ), η ερλιχίωση, η διροφιλαρίωση για τον σκύλο αλλά και η λευχαιμία (FELV), η ανοσοανεπάρκεια (FIV) και η λοιμώδη περιτονίτιδα της γάτας (FIP). Η έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων επιτρέπει την γρήγορη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτική αγωγής και τελικά την ίαση του ζώου, πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις αν περιμέναμε την εκδήλωση κλινικών συμπτωμάτων θα ήταν αδύνατο ή και κάποτε μοιραίο για τους μικρούς μας φίλους.

ΣΤ. ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ακτινολογικός και κλινικός έλεγχος δυσπλασίας σε φυλές αυξημένης προδιάθεσης (Γερμανικός ποιμενικός, Rottweiler, Labrador κ.τ.λ) από τον 5ο μήνα έως την ενηλικίωση τους.